Golf


ET GOLFPARADIS.....

Costa Blanca er kendt for sine dejlige golfbaner. Den helt klare fordel ér, at den årlige gennemsnitstemperatur ligger på 21 gr., hvilket gør, at man her kan spille golf året rundt.

Med greenfee priser på omkring 45 €, er det muligt at komme til at spille nogle spændende baner. Der ligger adskillige baner indenfor 1 times kørsel, hvoraf de 5 ligger inden for 10-20 minutters kørsel. Disse baner er alle med internationalt handicap, her er bl.a. blevet spillet Mediterannean Open, med alle de professionelle spillere.

Nedenfor findes link til de 5 baner tættest på, som helt klart er anbefalelsesværdige.

Campoamor - eksklusiv og varierende:
Campoamor Golfklub er en pragtfuld, flot og spændende bane.
Færdiggjort i 1998 og fremstår særdeles attraktiv.

Klublokaler og proshop ligger på en af de højest placerede grunde i området, med panoramaudsigt over Middelhavet og Torrevieja.

Kørselsvejledning:
Det tager 12 min. at komme til Campoamor Golfklub. Man kører til højre ad (N-332 Cartagena) og i 2. rundkørsel drejer man til højre. (Der er skilt).
Derefter kommer en afkørsel til højre, og man forsætter til højre efter skiltene. Når man kommer derud, vil man se indgangen til Las Ramblas Golf klub, som ligger lige op ad Campoamor – men er en helt anderledes bane.

Las Ramblas - udfordrende og krævende:
Kun 2 minutters kørsel fra Campoamor ligger Las Ramblas.

Banen er 7 år gammel og er i dag en meget populær golfbane for især de mere rutinerede spillere.

Las Ramblas ligger, ligesom Campoamor, i et idyllisk og kuperet terræn.

Kørselsvejledning:
Det tager 12 min. at komme til Las Ramblas Golfklub. Man kører til højre ad (N-332 Cartagena) og I 2. rundkørsel drejer man til højre. (Der er skilt). Derefter kommer en afkørsel til højre og man forsætter bare til højre efter skiltene. Når man kommer derud, vil man se indgangen til Campoamor Golf klub, som ligger lige op ad Las Ramblas.

Villa Martin - traditionsrig og populær:
Villa Martin var den første bane, som blev etableret i Torrevieja området. Banen er omgivet af boliger på alle sider. Mange, som bor i området, har købt bolig på grund af nærheden til golfbanen, og man ser da også mange golfbiler ved boligerne.

Selve golfbanen er af udmærket kvalitet, men de omkringliggende arealer samt restaurant og klubhus bærer præg af mangel på vedligeholdelse.

Skal Villa Martin beholde sin stilling som den mest populære bane i området, skal der fornyelse til. Men mon ikke den stigende konkurrence fra andre baner vil motivere til de rette tiltag.

I 2001 blev banen benyttet af Europatourens ”Challengetour”, hvor bl.a. 5 danskere deltog.

Kørselsvejledning:
Det tager 8 min. at komme til Villa Martin Golfklub. Man kører til højre ad (N-332 Cartagena) og I 1. rundkørsel drejer man til højre. Der er skilte hele vejen.

La Marquesa - beliggende mellem to bjerge:
Denne bane åbnede i 1989 og er designet af Justo Quesada Samper. Den er placeret imellem 2 bjerge, som gør sceneriet meget flot. Endvidere ligger der mange huse tæt på banen, som er med til at skabe en speciel, "tæt" fornemmelse. Den er ikke special svær, men har dog visse lange huller og kræver, at man tænker golf, da der flere steder går vandløb på tværs.

Kørselsvejledning:
Det tager ca. 20 min. at komme til La Marquesa Golfklub. Man kører til venstre ad (N-332 Cartagena) – dvs. ind mod Torrevieja.
Følg så vejen videre mod Orihuela og Rojales. Derefter vil man vil se skiltene til klubben.

La Finca – en spændende bane:
La Finca banen ligger i Algorfa, ca. 15 km. fra Torrevieja. Banen åbnede i marts 2002 og fremstår i en fortræffelig stand. Banen ligger smukt placeret i et åbent område med udsigt til bjerge og byen Algorfa.

Banearkitekten har gjort et fantastisk arbejde med bl.a. opførelsen af et kunstigt vandløb og med broer i bedste ”Augusta” stil.

Omgivelserne er fantastiske, og det er tydeligt at udbyggerne har lagt stor vægt på kvalitet. Restaurant, proshop m.v. er opført i ”Finca” stil, og fremstår indbydende, både hvad angår lokaler, som menu og betjening.

Kørselsvejledning:
Det tager ca. 20 min. at komme til La Finca Golfklub. Man kører til venstre ad (N-332 Cartagena) – dvs. Ind mod Torrevieja.
Man kører over mod Carrefour (et stort supermarked) og McDonalds, og derfra er der skilte resten af vejen.